Partija radikalne levice podržala ekološki protest u Boru

4
1423

Partija radikalne levice (SRL) saopštila je danas da podržava najavljeni ekološki protest u Boru najavljen za subotu 19. septembar.

Iz ove stranke traže od nosilaca vlasti da “primenjuju Ustav koji jasno brani pravo na zdravu životnu sredinu i primene zakone i ostala pravna akta koji uređuju poslovanje i rad industrijskih i rudarskih pogona”.

“Kineska kompanija ZiJin koja je pre godinu i po dana preuzela nekadašnji kombinat Rudarsko-topioničarski basen Bor, nastavlja sa zagađenjem, kršeći višestruko zakonske norme o koncentraciji štetnih materija u vazduhu. Građani i građanke su u panici zbog sivkaste magle koja skoro svako jutro prekriva grad, škole, bolnice i pijace. Oni nemaju gde da se sklone od zagađenja kom su svakodnevno izloženi”, navodi PRL.

“Ekološki zločin koji se odigrava u nadaleko poznatom gradu bakra nema opravdanja i tražimo da državni organi, inspekcija, tužilaštvo i nadležna tela iz oblasti ekologije reaguju i da se odgovorna lica kazne i preduprede dalja zagađenja. Ne postoje ekonomski razlozi koji mogu dopustiti masovno ugrožavanje zdravlja i života ljudi i njihove dece. Takvo rezonovanje smatramo manipulacijom aktuelnih vlasti i korporativnih nosilaca kapitala. Partija radikalne levice će se tome suprostaviti svim svojim snagama i na svakom koraku”, saopštila je PRL.4 KOMENTARA

  1. 😀Nikada u zivotu nisam cuo za Partiju radikalne levice, ne poznajem nikoga ko je cuo za njih i i nisam levicar. Ali posto ne postoje dve istine,sto bi rekli nasi stari:,,Ruku na srce a obe na dusu.,, :
    OVAKO SE PISE PROGLAS I STAV NEKE POLITICKE STRANKE O KATASTROFALNOM AEROZAGADJENJU I ZASTITI ZDRAVLJA I ZIVOTA GRADJANA U GRADU BORU.Tacka.
    A SVE stranke imaju tamo u tim svojim stranackim prostorijama ,ako nemaju nesto drugo potrebno , sve imaju bar FOTOKOPIR masine. Pozz.iz🚞

  2. ..jer npr.Holandija ,drzava po.povrsini velicine Vojvodine,sa ocajnom klimom gde je suncani dan mali praznik …proizvodi na godisnjem nivou hranu u iznosu od 90 milijardi eura.
    A Srbija 3,6 milijardi eura…😀 Uzgred ,tamo da bi npr.glavica zelene salate mogla da poraste..svaka mora da ima kapalicu….I kada dodju ovde..i vide nasu ,obradivu zemlju, prirodu i klimmu, misle da su sinoc umrli…i probudili se u raju…😂😂😂

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime