Peti WebDan u Zaječaru i Boru 12-14. maja

Peta WebDan konferencija posvećena internet preduzetništvu održaće se od 12. do 14. maja. Obeležiće je kvalitetan program i nekoliko inostranih predavača, ali i još jedna novina – konferencija će biti održana u dva grada: Zaječaru i Boru.

Zaječar će po prvi put biti domaćin WebDana i to u petak 12. maja. Dan kasnije predavanja će se održati u Muzičkoj školi u Boru, dok je trećeg dana za sve učesnike planiran izlet u Felix Romulianu.

Kada je reč o inostranim predavačima, potvrđen je dolazak Bojana Bernika web preduzetnika iz Hrvatske, Brazilca Tijaga Fehejre ispred organizacije Serbia4Youth, a iz Makedonije stiže Goce Veleski grafički dizajner i idejni tvorac brenda Omajgad.

Sa prisutnima će svoja znanja podeliti i Nenad Božidarević koji je u kompaniji Fejsbuk zadužen za razvoj Instagrama, Sofija Popara iz startapa Paušal, Milan Đorđević osnivač startapa VetCloud i još desetak predavača.

Na konferenciji će biti održana dva panela o coworkingu na kojima će učestvovati vlasnici najpoznatijih coworking prostora u Srbiji i njihovi korisnici, kao i panel na kome će se razmatrati značaj videa i načini kako da se Jutjub koristi u marketinške svrhe.

Takođe, predstaviće se i lokalni frilenseri iz oba grada koji rade različite poslove preko interneta – od 3d grafike do držanja časova engleskog jezika strancima.

Prijava za WebDan je besplatna, a do sada se prijavilo više od 100 ljudi. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na zvaničnom sajtu konferencije.

Konferenciju WebDan sprovode Udruženje WebDan i Timočki omladinski centar uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.