Šatori ispred borskih kovid ambulanti kao privremene čekaonice

Ispred kovid ambulanti u Boru danas su postavljeni šatori u kojima će pacijenti moći da se sklone od loših vremenskih uslova i u toplom sačekaju svoj red na pregled.

Zbog strogih protokola Ministarstva zdravlja veliki broj pacijenata satima je čekao pregled ispred kovid ambulanti po hladnom i vlažnom vremenu.

Na zahtev Gradskog štaba za vanredne situacije grada Bora pripadnici Vojske Srbije postavili su danas šatore kao privremene čekaonice u kojima će, uz poštovanje antiepidemijskih mera, biti mesta za oko 20 osoba.

„Nije humano da pacijenti po kasno jesenjem vremenu čakaju ispred da se završi dijagostika i da budu prozvani, tako da smo se odlučili na ovaj korak“, kazao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

On je istakao da se sve veći broj pacijenata javlja sa simptomima kovida-19 i apelovao još jednom na sugrađane da se odgovorno ponašaju

„Svedoci smo da dolazi do zasićenja zdravstvenog sistema, to se ne reperkutuje na kvalitet našeh rada, ali se odražava na dužinu čekanja, a onda dolazi do nervoze i nezadovoljstva kod pacijenata“, rekao je Joksimović

Grad Bor će u narednim danima u improvizovanim čekaonicama obezbediti rasvetu i grejanje.

Šatori su postavljeni ispred (kovid) ambulante „Rudar“, i kod ambulante Grudnog odeljenja Opšte bolnice u Boru.