Spaskovski: Zijin namerava da zadrži svih 5.100 radnika

7
322

Blagoje Spaskovski, generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor izjavio je da će tender za izbor strateškog partnera za ovaj kolektiv biti raspisan do kraja maja.

Spaskovski je istakao da očekuje uspešnu privatizaciju Rudarsko topioničarskog basena Bor i „investiciju koja će doprineti rastu proizvodnje i razvoju rudarstva u Srbiji”.  Takođe, potvrdio je, za RTB su zainteresovane velike kompanije iz Kine, Rusije i Kanade.

Generalni direktor borskog Basena naglasio je da su predstavnici Zijina boravili pet dana u Boru kako bi ispitivali poslovanje RTB. Dodao je i da nameravaju da, ukoliko pobede na tenderu, da obezbede “tri i po puta veću proizvodnju iz sopstvenih sirovina”, kao i da će zadržati svih 5.100 radnika RTB- a i čak im povećati plate “ako budu doprinosili razvoju kompanije”.

“To je krajnje ozbiljna i sjajna kompanija koja nudi za tri i po puta veću proizvodnju iz sopstvenih sirovina, tako da bi učešće RTB-a u BDP-u umesto 0,8 odsto bilo skoro tri procenta, što je veliki napredak. Država na povećanju rasta BDP i ovo je jedna od investicija koja se nudi i koju treba sa radošću dočekati”, istakao je Blagoje Spaskovski.

Rudarsko topioničarski basen Bor priprema dokumentaciju za strateškog partnera i radi na završetku bilansa za prošlu godinu. RTB, kaže Spaskovski, nudi oko 1,34 milijardi tona rezervi rude, kvalifikovanu radnu snagu, ali i novu topionicu, koja, po pitanju ekologije, ispunjava evropske i svetske standarde.

“Nova topionica emituje manje od 50 mikrograma sumpordioksida po normalnom metru kubnom. Prošle godine je bilo samo 36 mikrograma. To je mnogo manje ako uporedimo sa pravilima u Evropi, gde je još dozvoljeno 670 mikrograma. Evropa ima ograničenje da to svede do 2025. na ispod 50 mikrograma po normalnom metru kubnom”, rekao je Spaskovski i dodao da će strateški partner morati da uloži oko 350 miliona dolara u RTB iz svojih sredstava za razvoj rudarstva i otvaranje novih rudnika.7 KOMENTARA

  1. Ok da postoji takav zakon i jači opozicioni lider znaš lada bi SNS pobedio sa sve bugarskim autobusima pastetama ucenama pracenjem djevrecima cigarnima koje ste dovlacili autobusima i na sve to ucenom da mora vexina slikati telefonom listić-NIKADA!!

  2. Zakon da nova stranka-NE SME OTPUSTITI ni jednog radnika i postavljati po partijskoj liniji kao što Sns radi a pričali su u startu-nee to.nikako nećemo, pa kako će Sosa uvlakač biti ove godine smenjen. Brukeeee!

  3. Samo neradnici su protiv ulaska strateskog partnera u RTB zato sto se godinama primaju platice kupuju kolica i mobilni a vrlo cesto od plate za bolaovanje.Za poso se ne sekiraj nece da pobegne fusari kad god mozes ili ono nemam pojma nije moja smena …

  4. …Ne ulazeci u druge aspekte teme ..samo o izjavi simpaticnog lika pod zutim slemom koju upravo citamo ….Kaze se da su jedino kosmos i ljudska glupost beskrajni ….A javna Izjava generalnog direktora neke kompanije koja je na otvorenoj ponudi za dobijamje strateskog partnera i koja glasi ,,….i ovo je jedna investicija koja se nudi i koju treba sa radoscu docekati.,,(kraj citata)…predstavlja klasican primer najprimitivnijeg oblika , brutalnog i javnog FAVORIZOVANJA JEDNOG OD KANDIDATA. na predstojecem izboru strateskog partnera……Cime se JAVNO urusava njihova konkurentnost i motivacija da ucestvuju u izboru…..kao i teznja,interes i mogucnost drzave Srbije da kreira,vodi i realizuje …u svom najboljem interesu……KONKURENTNOST KANDIDATA….I tako ostvari najbolju mogucu dobit i korist za Srbiju i njene gradjane….Tako da je u.najvecem interesu drzave Srbije i Bora ..da neko ovom sipaticnom liku sa slemom..ODMAH ZALEPI SELOTEJP NA USTA…Mozda kineski…jer prica se po tranvaju da je odlican…ne znam,.nisam strucnjak..

  5. U RTB Bor je zatvorena fabrika bakarne žice pre par godina, a skoro ista treba da proradi nova u Zrenjaninu. U Zrenjaninu je danas postavljen kamen-temeljac zgrade pogona za proizvodnju emajliranih bakarnih žica, u šta će biti investirano 30 miliona evra, a zaposleno 160 ljudi, a Srbija je investiciju “pomogla” sa 1,6 miliona evra, Da potsetim predsednika Srbije i javnost Srbije: u Boru u okviru RTB Bor Spaskovski je zatvorio modernu fabriku bakarne žice kapaciteta iznad 40.000 tona godišnje, koja je stara dvadesetak godina. Jedina mana, možda je, što nije proizvodila porcelansku bakarnu žicu ili nešto drugo? Ima se može se, još uvek se otima penzija.

  6. Sto bre toliko mrznje prema kinezima?Mali zuti sto ce da piju sa Morave.Das mu saku pirincha i rap i on trchi ceo dan i noc kokajuci amere u dzungli.Ameri su nas bombardovali ne Kinezi.Jel to normalno da silovana devojka pripadne silovatelju?Manite Chedu prashka i Sorosh ortakluk.Srbija kineska provincija.Hocemo dvoglavu pandu umesto orla na grbu Srbije.Ionako nas kroz istoriju kidaju dvoglavi crni.Nek proba orao na pandu.Kung Fu pandu.Ako sme.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime