U Boru održana tradicionalna manifestacija “Zlatna svadba”

0
62

Pod sloganom „Zdrav brak, zdrava porodica, zdravo društvo“ u Boru je danas održana tradicionalna manifestacija “Zlatna svadba” u organizaciji Gerontološkog društva.

zlatna-svadba-2015-prijem

Supružnike koji su u brak stupili 1965. godine najpre je primio predsednik opštine Bor Živorad Petrović. On je istakao da je dugovečan brak pokazatelj zdravlja čitavog društva i da treba odati posebno priznanje ljudima koji pola veka žive u složnoj zajednici.

“Zdrava porodica znači i zdravo društvo i svi ovi koji dolaze iz stabilnih porodica, a čim su toliko dugo u braku znači da imaju stabilne i skladne porodice, su nosioci stabilnog društva. Oni su mlađim generacijama učitelji o životu i predstavljaju pravo bogatstvo”, reako je Petrović.

Jedan od učesnika manifestacija “Zlatna svadba” i bivši predsednik opštine Bor Ilija Tanikić poručio je mladima da je dugoročan i srećan brak važno međusobno razumevanje i uvažavanje. On je rekao da većina od 79 parova koji su se venčali 1965. godine nije imalo idealne uslove za zasnivanje porodice ali da su se i pored svih poteškoća ipak odlučili na taj veliki životni korak.

zlatna-svadba-2015-akademij

Učesnicima “Zlatne svadbe” priređena je svečana akademija Kulturno-umetničkog društva Bor i Centra za kulturu, nakon čega je organizovano druženje u Brestovačkoj banji.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=”660px”]Prema podacima koje je izneo predsednik opštine, u Boru je ove godine pred matičarem izašlo 172 para, dok je njih 76 odlučilo da svoj brak okonča razvodom.[/box]

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here