Učenica Nađa Spasojević iz Bora pobednica kongresa „Ja sam dete na vrhu planete“

Učenica šestog razreda Osnovne škole „3. oktobar“ u Boru Nađa Spasojević osvojila je prestižno prvo mesto na drugom Dečjem kongresu „Ja sam dete na vrhu planete“, održanom 18. i 19. maja 2016. godine u Kulturnom centu u Beogradu prezentujući svoju ideju o zanimanju budućnosti- životinjskom poligloti.

Ja-sam-dete-na-vrhu-planete
S leva na desno: Aleksandar Jelenković, Simonida Gavrić, Nađa Spasojević, Saša Čorboloković

Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica, u saradnji sa Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i Društvom učitelja Beograd je 18. i 19. maja u Kulturnom centru organizovao drugi po redu Dečji kongres „Ja sam dete na vrhu planete“.

Tema ovogodišnjeg konkursa bilo je zanimanje budućnosti, a pristiglo je preko 100 radova iz cele Srbije, dok je samo 15 najboljih učesnika imalo priliku da svoje ideje prezentuje na samom kongresu.

Osnovna škola „3. oktobar“ u Boru imala je dva predstavnika šestog razreda: Nađu Spasojević, čiju su ideju životinjskog poliglote podržali mentori Saša Čorboloković i Mirjana Spasić, nastavnici ove škole, i Aleksandra Jelenkovića, koji je na kongresu predstavio zanimanje pravopisnog glumca, uz mentorsku pomoć Simonide Gavrić, koordinatora programa za mlade pri Centru za kulturu opštine Bor, i Saše Čorbolokovića.

Stručni žiri je, nakon predstavljenih prezentacija, za pobednika ovogodišnjeg kongresa odabrao učenicu Nađu Spasojević, koja je osim diplome dobila i zlatnik „Motiv plus“.

Svi učesnici kongresa su dobili sertifikate, prigodne poklone i diplome.