Zaštita odlazi u likvidaciju, Inex preuzeo obezbeđivanje RTB-a

1
109

Preduzeće Zaštita iz Bora, koje je više decenija obezbeđivalo imovinu RTB-a Bor biće likvidirano, potvrđeno je Beti u tom preduzeću.

zastita-upravna-zgrada

Iz borskog kombinata to preduzeće je 1990. godine izdvojeno i kako do kraja prošle godine nije privatizovano bilo je u stečaju, a radnika koji su bili u radnom odnosu na neodređeno vreme dobili su otpremnine.

Dosadašnji direktor Zaštite Ivan Milosavljević je rekao je da će čuvanje imovine RZB-a preuzeti privatno preduzeće iz Beograda Ineks (Inex) Plus, koje je jedino pokazalo zainteresovanost za te poslove.

Od oko 360 zaposlenih u Zaštiti deo je ostao bez posla, ali Milosavljević tvrdi da je malo onih koji su se mimo svoje volje prijavili na tržište rada.

“Uglavnom su bez posla ostali radnici koji nisu bili zainteresovani za rad u novoj firmi, ili se protiv njih vode ili su vođeni postupci pred sudom, pa samim tim nisu ni mogli dobiti licencu koja je od 1. januara 2017. obavezna za sva privatna obezbeđenja”, rekao je Milosavljević agenciji Beta.

U firmi Ineks Plus, koja je ranije pod imenom Ineks Imogard bila povremeno angažovana na poslovima zaštite velike površine RTB-a Bor, uveravali su radnike da će za sve koji zadovoljavaju kriterijume potrebne za licencu biti mesta u novoj firmi, ali su bez posla ostali i neki radnici sa visokom školom.

Smanjenjem broja zaposlenih otvara se pitanje budućeg kvaliteta obezbeđenja RTB-a jer je reč o ogromnoj površini na kojoj se gotovo danonoćno dešavaju upadi i pokušaju krađe.

Milosavljević, međutim, najavljuje da će Ineks uvesti neke nove metode koje do sada nisu primenjivane u čuvanju imovine RTB, pa će i suzbijanje krađe sekundarnih sirovina biti efikasnije.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Koliko jos ljudi ostaje bez posla?Koliko porodica bez sigurnog hleba na stolu? Gde je SADA Veliki Borski Vizionar, koji pre sedam sekundi na ovom portalu DRZAVNICKI cestita zlato vaterpolistima Srbije…koje je on ,,prvi video u svojim vizijama,,… da objasni kako sve firme koje imaju veze sa RTB i njegovim vizionarskim vodjstvom… moraju da propadnu. Gde je da vizionarski cestita ,,novi radni pocetak,, ovim ljudima…koji ostaju bez posla. Prezir je blaga rec.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here