Nizom aktivnosti u Boru biće obeležena Evropska nedelja sporta

Pod sloganom Budi aktivan (#BeActive) u Boru će od 23. do 30. septembra biti obeležena Evropska nedelja sporta.

Više lokacija u gradu i selu Šarbanovac biće organovano osam sportskih i rekreativnih aktivnosti, uz učešće sportista svih uzrasta.

Četvrtu godinu zaredom, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom
omladine i sporta, pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji u Boru se manifestacijom Sportski izazov obeležava Evropska nedelja sporta.

„Cilj manifestacije je ukazivanje na važnost bavljenja fizičkom aktivnošću, kao i edukacija građana o zdravom načinu života“, kažu organizatori.

Svečano otvaranje manifestacije biće u petak, 23.septembra na platou Doma kulture, nakon čega će u programskom delu u organizaciji Atletskog kluba Bor i Predškolske ustanove „Bambi“ Bor biti organizovana trka predškolaca.

U toku nedelje biće organizovan niz sportskih događaja kao što su javni trening fudbala, čas plesa i rekreacije, potom ženski fitnes trening, školski sportski časovi, kao i javni trening košarke.

Evropska nedelja sporta, manifestacija pokrenuta od strane Evropske komisije s ciljem razvoja sporta i fizičke aktivnosti, organizuje se ove godine po osmi put u 40 evropskih zemalja i teritorija.