Podrži Vučila kroz igricu u njegovom izazovu pravopisa

„Vučilo-Dolina magičnih reči“ je obrazovna onlajn igrica za smartfon ili tablet koja pomaže u savladavanju srpskog pravopisa. Namenjena je svima koji žele dobro da se zabave jureći Vučila kroz Dolinu magičnih reči i pritom rešavajući Vučilove pravopisne mozgalice.

vucilo-dolina-magicnih-reci

Vučilo je predstavljen u vidu odbegle knjige koja Dolini magičnih reči želi da vrati sećanje na pismenost. Vučilo je mudar ali i hirovit i sarkastičan. Voli da se igra i traži od igrača da učestvuje u njegovim vragolastim igrama. Ko god želi da se igra Vučilom treba da se naoruža znanjem i veštinom jer on ne trpi neznalice.

Aplikacija za mobilni telefon sastoji se od igrica u kojoj se korisnik zabavlja pokušavajući da pobedi Vučila, a usput uči i pravopis. Ovo je aplikacija u kojoj može da se nađe rešenje za bilo koju pravopisnu nedoumicu.

Da bi ova igrica zaživela neophodan joj je svaki novi glas. Ono što treba da uradite jeste da se ulogujete (gornji desni ugao) i glasate (crveno dugme „Podrži“).

vucilo

Značaj projekta „Vučilo“ za zajednicu je društveno odgovorno i održivo rešenje kojim se daje podrška kulturnom i obrazovnom razvoju zajednice.

Mimo igre ova aplikacija ima mogućnost da ponudi konkretno rešenje za bilo koju pravopisnu nedoumicu-kao da ste otvorili Pravopis.