Tradicija se nastavlja: I ovog avgusta rekordan broj beba u Boru

U porodilištu Opšte bolnice u Boru tokom meseca avgusta 2015. godine rođene su 43 bebe, što je za 8 novorođenih beba više u odnosu na mesec jul i rekordan broj od početka ove godine. 

beba

Za razliku od ostatka Srbije, trend povećanog broja novorođenih beba u opštini Bor se nastavlja. U odnosu na stanje iz prethodne godine, kada je tokom avgusta rođena 51 beba, ove godine je taj broj neznatno smanjen, ali  je svakako veći u odnosu na broj beba tokom ostalih meseci od početka ove godine.

Prema rečima Miodraga Jevremovića, doktora Odeljenja ginekologije borske Opšte bolnice, povećanom broju rođenih beba u Boru doprinosi i činjenica da veliki broj trudnica iz Majdanpeka, Kladova, Boljevca, pa čak i iz Zaječara odlučuje da se porodi u toj ustanovi.

Uzimajući u obzir lošu ekonomsku situaciju i kasno stupanje mladih u brak, kao dva najčešća uzroka bele kuge u Srbiji, zaposleni u ovoj instituciji su zadovoljni trenutnim stanjem i nadaju se da će se ovakav trend nastaviti, ali i da će broj novorođenih beba u Boru biti još veći u narenom periodu.