Treći međunarodni foto safari od 25. do 29. maja u Boru

Udruženje “Village” i Foto klub “Dunav” u suorganizaciji sa Društvom mladih istraživača, od 25. do 29. maja, organizovaće treći međunarodni foto safari pod nazivom “Dobra i loša zemlja 2018”.

Ovogodišnji foto safari biće organizovan u sklopu implementacije CSConnect projekta, a u okviru manifestacije “Ekološki dani Bora”.

“Očekujemo učešće više do 30 renomiranih fotografa koji će ovekovečiti naše prirodne lepote ali i destruktivne posledice ljudskog delovanja na okolinu. Do sada svoje učešće su potvrdili profesionalni fotografi iz Slovenije, Makedonije, Poljske, Švajcarske, Velike Britanije i Srbije”, kažu organizatori.

Snimanja će se odvijati na najatraktivnijim lokacijama Bora i okoline. Fotografi će imati priliku da ovekoveče Lazarev kanjon sa Lazarevom pećinom, Borsko jezero, Brestovačku banju, Dubašnicu, ali i površinski kop Veliki Krivelj, borsko jalovište i Crveno jezero.

U okviru istog projekta Društvo mladih istraživača i UG “Village” u suorganizaciji sa UG “Ekovest” od 25. do 27. maja organizovaće “Eko kamp novinara” na kome će učestvovati oko 20 novinara koji se bave ekologijom i zaštitom životne sredine u Srbiji.