„Turistika“ pruža Boranima atraktivne aranžmane po povoljnim cenama

U Boru već par meseci posluje novootvorena turistička agencija „Turistika“. Kakva je ponuda ove sezone, kakvi su trendovi i aktuelnosti, otkriva nam naš sagovornik Dalibor Doberšek, vlasnik agencije, diplomirani turizmolog i licencirani turistički vodič.

turistika-logo

„Turistika“ za sada posluje kao subagencija sa preko 70 proverenih partnera u oblasti putovanja i turističkih aranžmana, među kojima su Barcino, Viva, Octopod, Sabra, Hellena, Odeon, Rapsody, BigBlue, PlanaTours, EuroTurs, Belvi i ostale.

Kako naš sagovornik ističe, u ‘’Turistici’’ se mogu pronaći prilično raznovrsni turistički aranžmani za atraktivne destinacije i sve to po pristupačnim cenama, pa čak i sa polascima iz Bora. Boranima je naravno najprimamljivija Grčka, koja je već tradicionalna destinacija srpskih turista, ali i Bugarska, Egipat, Turska, Španija, Italija. Hrvatska se polako ali sigurno vraća na srpsko tržište i postaje sve zanimljivija našim turistima.

Borani se takođe često raspituju i za kratke ekskurzije. Prag, Beč, Ohrid i ostali gradovi se mogu obići autobuskim turama, kao i duže ture koje traju 10 i više dana, pogodne za avanturiste. Isto tako, mogu se naći i nešto egzotičnije destinacije poput Kube ili Indije. Za one koji su za potpun konfor, ‘’Turistika’’ je u mogućnosti da obezbedi avio karte za željene destinacije. Ukoliko pak planiraju da vreme provedeu u Wellness & Spa, tu je popularna Slovenija – vrlo uređena država koja je svoje termalne izvore iskoristila najbolje u Evropi.

turistika

‘’Turistika“ organizuje domaćim i stranim gostima ture u Boru i okolini, u kojima je predviđen obilazak aktuelnih mesta.
Ono što je zanimljivo je i da u Boru ipak ima turista koji žele da obiđu naš grad i okolinu.

„Do sada je bilo više ekskurzija koje smo sproveli po Boru. Uglavnom su to gosti iz Slovenije, Austrije, Bugarske. Njima je svakako najzanimljiviji Cafe Jama i površinski kop. Vrlo su znatiželjni i vole da čuju našu priču, pa im je u tom smislu interesantna i šetnja gradom do čuvenog Dampera. U okolini, redovne destinacije su Lazareva pećina i Romulijana“, ističe Dalibor Doberšek.

Novo: Virtuelne ture

Da „Turistika“ prati i novitete u turizmu dokaz je i korišćenje informacionih tehnologija, predstavljajući turističke lokalitete uz pomoć virtuelnih tura. Trenutno možete zanimljive 3D panoramske snimke najznačajnijih turističkih lokaliteta borske opštine pogledati na ovaj u svetu već rasprostranjen i vrlo atraktivni način, upotrebom VR naočara ili jednostavnim pregledom u browseru računara. Ture su za sada standardne, a po potrebi i želji klijenta se izrađuju sa opcijom da mogu da se gledaju preko VR naočara – www.virtualtou.rs.

 

Kamp Turistika – Alphabeta

U toku leta (avgust) „Turistika“ planira da organizuje i kamp Turistika-Alphabeta na Savači gde bi se nastava stranih jezika održavala u prirodi. Petodnevni kamp, koji podrazumeva pun pansion sa kompletnim prilagođenim programom i organizovanim prevozom, je moguće ostvariti za 14.000 dinara ili 8.000 bez noćenja. Plaćanje je na rate do kraja godine.