U Boru obeležena Evropska nedelja sporta [FOTO]

Nizom aktivnosti, pod sloganom “Budi aktivan” (#BeActive) u Boru je od 23. do 30. septembra obeležena Evropska nedelja sporta.

Evropska nedelja sporta 2020 - Odbojkaški klub Viner Bor

Ovaj sportski događaj pokrenut od strane Evropske komisije sa ciljem razvoja i promocije sporta i fizičke aktivnosti.

Manifestacija je ove godine održana šesti put u više od 40 država širom Evrope u specifičnim okolnistima koje je uslovila pandemija kovida-19.

U sportskim aktivnostima u okviru ove manifestacije u Srbiji su učestvovali građani u više od 20 gradova, među kojima je i Bor.

Evropsku nedelju sporta u “gradu bakra” otvorio je Tim kreativnih ideja javnim časom joge na platou Doma omladine.

U danima za nama ređali su se najpre časovi fizičkog vaspitanja osnovnih škola, a potom i javni treninzi Ženskog juniorskog rukometnog kluba “Bor RTB”, Odbojkaškog kluba Viner, “Gold gym fitness”, Fudbalskog kluba “Mali Bor” i Košarkaškog kluba “Bor RTB”.

“Drago mi je da smo uz saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije, a uprkos uslovima u kojima je ovaj događaj organizovan, još jednom pokazali da Bor zaista jeste grad sporta i vrhunskih sportista. Verujem da su aktivnosti koje su se održale proteklih dana uspele da podignu svest naših sugrađana, naročito onih najmlađih, o tome zašto je bitno baviti se sportom i uvrstiti fizičke aktivnosti u svoju svakodnevnicu”, kazao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Manifestacija je ove godine održana bez prisustva publike uz maksimalno poštovanje predviđenih epidemioloških mera.