Noam Čomski preporučio Vučkovića američkoj ambasadi

Diplomirani filozof master, profesor filozofije u borskim srednjim školama više od deset godina, esejista i predavač, Boranin Ivan Vučković, nedavno je dobio preporuku profesora Noama Čomskog. Ovaj svetski priznati profesor pisao je američkoj ambasadi u Beogradu sa namerom da preporuči Vučkovića za saradnju, i to kao čoveka koji poseduje izuzetno znanje i veštine potrebne za rad u diplomatiji.

Ivan Vučković za svoj rad već ima preporuke sa Bečkog univerziteta gde je gostovao kao predavač, a dobitnik je i nekoliko drugih domaćih i stranih nagrada i priznanja. Objavio je veliki broj novinskih članaka i stručnih tekstova u domaćim časopisima, ali i u Indiji, Švajcarskoj, Sjedinjenim Američkim Državama. Piše na engleskom i nemačkom jeziku.

U svom pismu ambasadi SAD u Beogradu, Čomski, pored ostalog, navodi kako je Vučković vrlo pouzdan kao osoba, a pored filozofskog znanja i komunikacijskih veština koje poseduje, odlično govori engleski i nemački jezik.

Povodom svega navedenog, Ivan Vučković kaže da već nekoliko godina intenzivno razgovara sa Čomskim, te da je, izgleda, profesor shvatio da to što radi vredi, pa ga je stoga preporučio.

„I dalje ću se truditi da radim za opšte dobro i, ukoliko se po profesorovoj preporuci saradnja sa američkom ambasadom ostvari, imaću ozbiljniju priliku da doprinesem svojoj zemlji i svom gradu. Naravno, ne treba žuriti. Stvari treba pustiti da idu svojim tokom”, zaključuje Vučković.