Rotaract klub Bor dobio čarter povelju

Na svečanoj proslavi koja je održana u hotelu “Albo”, Rotaract klub Bor zvanično je postao deo “Rotary International” zajednice.

Foto: Rotaract klub Bor

Uz pomoć Rotari kluba Bor, koji je ujedno i sponzor Rotaract klubu Bor, mladi Borani ušli su u Rotary zajednicu nakon dodele čarter povelje.

Proslava je organizovana povodom obeležavanja godišnjice čartera Rotari kluba Bor, kao i dodele čartera Rotaract klubu Bor koji je samim tim postao i prvi klub u istočnoj Srbiji.

Ovom značajnom događaju za grad Bor prisustvovali su brojni Rotari i Rotaract klubovi iz zemlje ali i inostranstva, gde je između ostalog bilo klubova iz Čačka, Ćuprije, Kragujevca, Niša, Pančeva, Smedereva, Sremske Mitrovice, Vranja, Zaječara, Prokuplja i Beograda, ali i iz Bugarske i Rumunije.

Foto: Rotaract klub Bor

Proslavi su prisustvovali i specijalni gosti među kojima su bili guverner Vladimir Matić, dolazeći guverner za 2020/2021. godinu Danilo Ljevnaić, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i državni sekretar ministarstva za rad Svetozar Aleksov.

“Velika mi je čast da sve članove Rotary porodice i njene prijatelje pozdravim u ime Rotaract kluba Bor i u svoje lično ime. Koristim ovu priliku da se zahvalim kako članovima svog kluba tako i Rotary klubu Bor čijom se podrškom i trudom Rotaract klub Bor čarterovao za ovako kratko vreme”, izjavio je predsednik Rotaract kluba Bor Miša Cvetković.

Podsećanja radi, klub je osnovan na inicijativu svog prvog predsednika Miše Cvetkovića, koji je sa par svojih drugova odlučio da donese Rotaract ideju u svoj rodni grad.

Takođe, klub je osnovan pod pokroviteljstvom lokalnog Rotary kluba Bor, pretežno sa ciljem da svoje članstvo upotpuni kvalitetnim mladim ljudima, koji će zajedničkim snagama i nesebičnim radom pomoći najugroženijim stanovnicima svog društva, promovisati humanost i sprovoditi akcije koje su od koristi pre svega za samu lokalnu zajednicu.

Donacija Mašinsko-elektrotehničkoj školi

Članovi Rotari kluba Srbije i Crne gore, odnosno Rotari kluba Bor uručili su borskoj Mašinsko-elektrotehničkoj školi šest računara u sklopu akcije “Sto za sto – Sto projekata za sto škola”.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Ovom akcijom Rotari klub Bor je nastavio sa donacijama opreme zdravstvenim i obrazovnim institucijama u Boru.

“Prošle godine smo donirali 20 računara osvim školama u Boru, a ovog puta šest Mašinsko-elektrotehničkoj školi. Rotari klub Bor zajedeno sa distriktom 2483 – Srbija i Crna nastaviće sa doniranjem dobrih učenika srednjih i osnovnih škola, kao i školstvo i zdravstvo”, rekao je  Jovica Krstić, predsednik Rotari kluba Bor.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Direktor borske Mašinsko-elektrotehničke škole Milovan Božović istakao je da je ova obrazovna institucija već solidno opremljena, ali da svaka nova oprema mnogo znači.

“Ova donacija tri desktp i tri lap-top računara je veoma značajna jer mi školujemo učenike za informacione tehnologije pa da nam je tehnička opremljenost jako bitna. Prošle godine smo dobili donaciju grada i jednu Ministarstva prosvete, a sa ovom donacijom možemo reći da je škola potpuno premljena računarima”, kazao je Božović.