U Boru održan drugi “WebDan” [FOTO]

0
63

Drugo izdanje “WebDan” konferencije posvećene Internet preduzetništvu održano je ovog vikenda u sali borske Muzičke škole. Tokom dva konferencijska dana predavanjima i panelima prisustvovalo je oko 350 učesnika iz Bora, Beograda i još dvadesetak domaćih gradova.

webdan-2014-publika-bina

Iako je u osnovni konferencija “WebDan” bila namenjena borskim srednjoškolcima i studentima koji tek ulaze u “Internet svet”, prema utiscima organizatora, predavača i posetilaca ona je tu ideju višestruko prevazišla i postala najznačajni IT događaj u Istočnoj Srbiji.

Miloš Petrović
Miloš Petrović, organizator konferecije “WebDan”

“Naš cilj je da se mladi edukuju na polju veba, da ih usmerimo na pravi put, damo im ideje kako da krenu da se bave veb dizajnom, internet marketingom, veb programiranjem i sličnim IT oblastima koje su danas vrlo profitabilne i od kojih definitivno može da se živi”, kaže Miloš Petrović, organizator konferencije.

Sa skoro 11 sati programa u kome je učestvovalo 14 predavača iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore proizi zaključak da poslovi na Internetu zahtevaju potpunu posvećenost uz dvadesetčetvoročasovno radno vreme svih 365 dana u godini, a da je za zaradu potrebno mnogo rada, ljubavi i znanja.

webdan-2014-blogerke
“Blogerke” na panelu

Pored klasičnih predavanja organizovana su i dva panela, gde su u prvom Marija Zivlak, Jelena Radovanović i Dragana Pušica govorile o svom radu, praksi i zaradi od blogovanja. Drugi panel bio je posvećen online novinarstvu, u kojem su Dušan Latković i Bojan Đurić govorili o razvoju sportskog portala MozzartSport.

webdan-2014-zombiana
Andrijana Vešović (Zombijana Bones)

Najviše interesovanja među mlađim učesnicima vladalo je za “životnu priču” Andrijane Vešović poznatije kao Zombijana koja je putem Interneta pokazala svoj likovni talenat i pronašla posao kojim je jako zadovoljna.

webdan-2014-publika

WebDan konferencija je karakteristična i po aktivnosti učesnika na društvenim mrežama. Tokom dvodnevnog programa, posetioci su objavili više od 2.500 tvitova i oko 140 Instagram fotografija sa heštagom #webdan.

webdan-2014-ekipa

Organizatori ovogodišnjeg “WebDana”, su agencija za web dizajn i Internet marketing “MWEB” i Centar za kulturu Bor, koji za sledeću godinu najavljuju treće izdanje i još bolje izdanje ove manifestacije.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime