Besplatna radionica korektivnih vežbi za decu

0
5

U Boru pokrenuta besplatna radionica za prevenciju i korekciju deformiteta,  poboljšanje kreativnosti, koncentracije i mentalnog fokusa kod dece školskog uzrasta.

Foto: Tim kreativnih ideja

Osnovni cilj programa je primena korektivnih vežbi, edukacija mladih o zdravim stilovima života i značaju fizičke aktivnosti, te načinima da mladi unaprede svoje zdravstvene fizičke i mentalne potencijale.

Program radionice usmeren je na edukaciju mladih o značaju preventivnog vežbanja, vođenju zdravog stila života, uključivanju u sportske aktivnosti kao i praktično izvođenje korektivnih vežbi disanja, statike i deformiteta kičnemonog stuba, stopala i sl.

Rad u radionici je osmišljen tako da deca steknu  informacije o neophodnosti kretanja i preventivnog vežbanja u period njihovog naglog rasta i razvoja, kao i da praktični deo vežbi usvoje i primenjuju nadalje.

Foto: Tim kreativnih ideja

Časovi se održavaju na lokaciji Moše Pijade 31  (sala škole “Vidovdan”)  utorkom i četvrtkom od 20 do 21h. Prostirke i rekviziti su obezbeđeni.

Časove vodi sertifikovani trener joge i učitelj meditacije Željka Zdravković  i obučeni asistenti, predavači i stručni saradnici organizacije.

Kontakt za prijavu: 061/133-72-60

Fb stranica: Tim kreativnih ideja Bor

Foto: Tim kreativnih ideja

“Radionica “Zdravi stilovi života za našu decu” je odlična prilika da se deca na zdrav i podsticajan  način aktiviraju. Sve više  nailazimo da se deca susreću sa izazovom deformiteta kičme i nogu, trpe bolove i imaju nepravilno držanje, što dalje povlači niz drugih zdravstvenih tegoba. Vežbanjem joge deca na kreativan način usvajaju naviku brige o sebi i drugim ljudima. Veoma brzo menja se držanje i poboljšava koncentracija i mentalni fokus, takođe, povećavaju se motoričke sposobnosti. Vežbe disanja pomažu kod  osećaja nemira, treme ili agresivnih ponašanja i podstiču decu da na zdrav način ispoljavaju svoja osećanja. Uz sve to deca sa disajnim smetnjama mogu ublažiti tegobe, a neke čak i otkloniti. Rad u grupi koja podstiče zdrave navike i disciplinu tela i uma je sredina ge se dete gradi u stabilnu i ispunjenu ličnost koja ume da odgovori na obaveze i u isto vreme kroz druženje radi na svojim socijlnim veštinama”, kaže instruktorka  Željka Zdravković

Sekcije za odrasle-  Yoga Kreacija –  su sledećim terminima:

Ponedeljak, sreda i petak od 19h – HATA JOGA

Ponedeljak, sreda i petak od 20h – POWER JOGA

Utorak i četvrtak od 19h – MEDITATIVNA JOGA

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here