Bor dobio najveću skejt plazu na Balkanu

6
1030

Juče je u Boru na prostoru između Sportskog centra i gradskog stadiona otvorena najveća skejt plaza na Balkanu. Otvaranje poligona na kojem će skejteri, roleraši i bajkeri moći uživati u svojim hobijima predstavlja ostvarenje dugogodišnjeg sna ljubiteljima ekstremnih veština na točkovima.

skate parkGeneralni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, Blagoje Spaskovski svečano je otvorio skate park koji može parirati najboljima u Evropi i na kojem se mogu odvijati svetska takmičenja u vožnji skejtborda, rolera i BMX bicikala.

Spaskovski je ocenio da je izgradnja skejt parka 23. nagrada filmuTilva roš“, koji prati životne priče borskih skejtera, članova kluba “Kolos“.

Sami akteri filma novom skejt parku su dali ime “Crveno brdo” kako bi ih podsećelo na film koji je doprineo izgradnji ove plaze.

Stefan Veselinović, član skejt luba “Kolos” je istakao da je park ispunjenje dugogodišnjih snova koje su skejteri u gradu bakra imali.

“Ovo je pobeda ne samo za borske skejtere, već i za srpske skejtbordere. Konačno imamo jedno mesto u Srbiji, što je najvažnije u Boru,  gde će svi moći da treniraju i spremaju se za svetska takmičenja. “

Nakon prigodne svečanosti otvaranja skejt parka, održan je koncert.

Program povodom otvaranja nastavljen je i danas takmičenjem u akrobacijama na skejtu, rolerima i bajsu, kao i iscrtavanjem grafita na ogradi parka za male sportove Sportskog centra Bor.

6 KOMENTARA

  1. Ovo je samo još jedan dokaz da Bor postaje moderan i napredan grad.

    Ja lično nikada nisam niti ću ikada stati na neke od tih “ekstremnih točkića” ali mi je zbog omladine milo da je naš grad dobio mogućnost i za ovu vrstu hobija.

    Iz ličnog iskustva znam da ma šta se bude u dobroj veri napravilo, uvek će neko smatrati da je to bilo nepotrebno, jer je umesto toga moglo da se pomogne nekoj sirotinji, ali to ne treba gledati samo kroz takvu prizmu, jer da se to tako radi sirotinje bi i dalje bilo, ali bi mi ostali bili večita duhovna, sportska, kulturna itd. sirotinja.

    Smatram da se u razvoju Bora koristi jedna razumna umerenost i u pogledu izgradnje sadržaja moderne gradske strukture i u pogledu pomoći sirotinji.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime