Borska opozicija: Vlast obećava nove, a ni stare projekte nije završila

Odbornici Saveza za Bor – Ujedinjeni za Bor održali su konferenciju za novinare u kojoj su oštro kritikovali vlast navodeći da obećavaju nove, a nisu započeli „ni stare projekte“.

Gradska vlast, navode odbornici opozicije predvođeni Draganom Markovićem, krije stvarno stanje Bora od građana. Niko od odgovornih, vele, nije „tražio odgovornost menadžmenta preduzeća“, a i dalje „obećavaju maglovite projekte i sjajnu budućnost“.

„Gradonačelnik zaboravlja da sve što je na sednici obećao, obećavao je i ranijih godina. I rešenje za Toplanu i Vodovod, i nov investicioni zamah, i Toplanu na sečku i solarnu energiju i asfaltiranje i rizlu. Podsećanja radi, kao odbornik, direktor Borskog turističkog centra i lice uvek u vlasti, mora preuzeti odgovornost i za prethodne godine. Ova vlast je nastavak prethodnih. Zašto nije pokrenuo pitanje odgovornosti za propast Apoteke Bor? Zašto se dozvoljava nabavka, dokazano, lošeg uglja po mnogo višim cenama od cene u drugim gradovima? Kako je moguće da jedna firma potpisuje Ugovor sa Toplanom a druga firma je dobavljač? Kada će Toplifikaciji biti priključena struja? Da li će se radovi na magistrali „B“ biti završeni pre početka grejne sezone“, pitaju se odbornici Saveza za Bor-Ujedinjeni za Bor.

Oni su zatražili i da im se kaže kada će biti završen vrtić u Novom gradskom centru, zašto se alsfaltiraju ulice bez „valjane pripreme podloge i uređenja kanala“, zašto još nisu raspisani izbori za Savete mesnih zajednica, kao i da im se odgovori zašto Bor nema Zaštitnika građana.

„Umesto stalne političke kampanje i lažnih obećanja red je da vlast na čelu sa Milikićem odgovori građanima šta je sa obećanim smanjenjem aerozagađenja? Prema viđenom očigledno ništa! Izveštaji sa mernih stanica potvrđuju naše navode da vlast svesno obmanjuje građane i ne štiti ih od zagađivača.Aerozagađenje mora biti tačka dnevnog reda u Skupštini grada Bora a ne problem koji Milikić zbog svojih i interesa svoje stranke gura pod tepih“, rečeno je na  konferekciji za novinare.